Noi tot din Padina am plecat spre Crucea Caraiman.
Cum am iesit din cladirea telecabinei Pestera-Babele,este indicator spre Cabana Babele cat si spre Monumentul natural Babele.Aici pe Platoul Bucegilor la aproximativ 2200 m altitudine,vantul bate in permanenta fiind o zona de "gol alpin",zona este saraca in vegetatie,predominand jnepenii pitici si florile de munte(gentiana,floarea de colt,violeta,brandusa de munte,etc).
Factorii naturali(vantul,ploile si zapezile)de-a lungul timpului,au "lucrat" formatiunile geologice,pentru ca noi sa avem in fata,minunatiile prezente ale muntelui-Babele si Sfinxul.
Cabana Babele-2200m
In fine,am plecat spre cruce pe marcajul turistic "cruce rosie",care in principiu este un traseu usor,de platou(chiar daca eu am facut o sumedenie de pauze),de aproximativ 1,30-2 ore pentru cei care nu sunt pregatiti fizic 100 %.Traseul este bine semnalizat cu informatii de orientare.
Orasul Busteni vazut de sus
Poteca spre Crucea Caraiman
A fost construit intre anii 1926-1928,pe Muntele Caraiman,la 2291 m altitudine,pentru a cinsti memoria Eroilor neamului cazuti in Primul Razboi Mondial.Denumirea oficiala este de Crucea Eroilor Neamului,dar popular este numit Crucea de pe Caraiman.
Crucea a fost inaltata la initiativa Reginei Maria si a Regelui Ferdinand I al Romaniei cu scopul de a fi vazuta de la o distanta cat mai mare.
Crucea este unica in lume atat prin altitudinea unde a fost construita cat si prin dimensiunile acesteia:
Crucea propriuzisa are o inaltine de 28 m si 2 brate de cate 7m fiecare.Aceasta este montata pe un soclu din beton armat ,inalt de 7.5 metri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu