sâmbătă, 21 iulie 2018

Bulgaria-Manastirea Basarbovo

           Auzisem ca la cativa km de Ruse,in Bulgaria,se afla o zona cu multe bisericute si chilii sapate in stanca.Cu ocazia plecarii,in vacanta spre Grecia,oricum fiind in zona,am fost de acord cu sotia sa facem o mica "bucla"pentru a vizita Manastirea Sf. Dimitrie Basarbov din localitatea omonima.
           Dupa achizitionarea vinietei pe 2 saptamani,pe Bulgaria din D.N 5 la iesirea din orasul Ruse,care pare un oras "obosit",fost comunist,asemanator cu micile noastre orase de provincie,am facut stanga pe 501.Dupa cativa km se face un drum secundar,asfaltat si in bune conditii care ne0a dus p;ana in parcarea din imediata apropiere a manastirii.
            Manastirea se afla pe partea dreapta a raului Rusenski Lom(in directia de curgere a acestuia),afluent al Dunarii si a fost ctitorita de catre Teodora,fiica domnitorului Basarab I si sotia Tarului Ivan Alexandru al Bulgariei.
            Biserica actuala a fost construita in 1865,in pestera in care Sf.Dimitrie Basarabov si-a inchinat viata,Domnului.Intrucat nu cunosc prea mult despre practicile bisericesti,las fotografiile sa vorbeasca in locul meu.
           Pentru cei care doresc sa aprinda o lumanare si sa se reculeaga,este un loc propice.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu