vineri, 5 februarie 2016

"Toate drumurile duc la Roma"-"Mille viae ducunt homines per saecula Romam"

"1000 de drumuri vor duce intotdeauna oamenii la Roma".Aceasta veche expresie latineasca face referire la perioada de glorie a Imperiului Roman,cand cele 29 de cai de acces public,ce strabateau intreg imperiul,aveau acelasi punct final-Roma.
Cand spui Roma,gandul iti zboara la Cetatea Eterna,la fratii Romulus si Remus,la civilizatie,la therme,la vestita cale de acces,Via Appia Antica,la Cezar si Traian,la Colosseum si gladiatori si la multe alte date care nu-mi vin acum in cap.
Cum am perceput eu,Roma?
Un oras interesant,poliglot,putin murdar in anumite locuri,probabil din cauza miilor de "hoarde" de turisti,din toate colturile lumii,un oras care "musteste" a istorie,fiecare pietricica este pusa in valoare din punct de vedere istoric si turistic.
Nu cred ca as putea sa aleg un loc preferat,probabil Columna lui Traian,dar pot fi acuzat de subiectivism,din cauza faptului ca sunt roman,pentru ca in Roma,fiecare coltisor de strada,fiecare cladire,fiecare pod,fiecare bisericuta sau basilica,are ceva de aratat.
In orice luna din an,Roma este aglomerata,plina de turisti,turisti de toate natiile,de la japonezi si americani,de la rusi la chinezi,de la australieni la spanioli.Tot acest amalgam de oameni este completat de vanzatori ambulanti pakistanezi,asiatici si africani,care vand tot felul de facaturi,de la ochelari la umbrele,de la telefoane mobile la ceasuri.
Ca si concluzie:Roma merita vizitata macar odata in viata,asa ca nu ezitati.Convingeti-va personal!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu