luni, 1 februarie 2016

Piata Sfatului Brasov (Kronstad)-judetul Brasov

Piata Sfatului din Brasov,este probabil cel mai cunoscut loc din urbea asezata la poalele Tampei.Acesta este locul de plecare spre majoritatea obiectivelor turistice din centrul vechi.
Piata,cunoscuta in vechile timpuri sub denumirea de Marktplatz,ca de,doar a fost oras cu preponderenta germana in Imperiul Austro-Ungar,a fost construita in anul 1420,reprezenta centrul vital al orasului unde se organizau targuri la care luau parte negustori germani,unguri romani si chiar turci.
De-a lungul timpului,piata a suferit modificari.Aici a existat candva Stalpul Infamiei unde se judecau si se aplicau public pedepse corporale invinuitilor pentru diferite fapte.Aici in anul 1688 a fost decapitat Stefan Stener,conducatorul breslei cizmarilor pentru faptul ca s-a impotrivit intrarii austriecilor in oras.









Cea mai impunatoare cladire este Casa a Sfatului,situata in centrul pietei,care a fost pentru mult timp Primaria orasului,astazi gazduind Muzeul de Istorie.
Casa Sfatului a fost construita la inceputul secolului al XV-lea,prin extinderea unei constructii mai vechi,ce indeplinea doua roluri:comercial si de paza.Noua cladire a gazduit si ca resedinta de intruniri pentru conducatorii orasului.
In secolele XVI-XVIII,a suferit multe modificari.I-au fost adaugate noi incaperi,turnul de observatie,sau Turnul Trompetistilor,deoarece alarmele si orele exacte erau anuntate cu ajutorul trompetelor









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu