vineri, 1 ianuarie 2016

Biserica Neagra-Die Schwarze Kirche,Brasov,judetul Brasov

Biserica Neagra,in limba germana Die Schwarze Kirche,este simbolul orasului Brasov,cunoscuta la inceputuri ca Biserica Sfanta Maria,in germana Marienkirche,fiind situata in Centrul Istoric al Brasovului,langa Piata Sfatului.
Acest edificiu apartine Bisericii Evanghelice din Romania si a fost construit in jurul anilor 1380 in stil gotic.In data de 21 aprilie 1689 in timpul merelui incendiu,a ars partial,iar de atunci a inceput sa fie cunoscuta ca Biserica Neagra.
Aceasta este cea mai mare constructie de cult in stil gotic din sud-estul Europei,avand o lungime de 89 de metri si o latime de 38 de metri.Este o biserica tip hala,in stil gotic tarziu,unde pot intra aproximativ 5000 de persoane.
Biserica Neagra de astazi se inalta pe locul unei foste biserici romanice din secolul al XIII-lea,distrusa in timpul marii invazii tatare din anul 1241.
Biserica Neagra mai este celebra si prin faptul ca in clopotnita se afla cel mai mare si mai greu clopot din Romania-un clopot din bronz de 6 tone,cat si de colectia de covoare orientale ,care dateaza din secolele XV-XVI-lea.





Vedere a Bisericii Negre de pe colina









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu