luni, 3 august 2015

Prin Muntii Apuseni-Panteonul Motilor

Iata-ne in sfarsit si acasa dupa o plimbare de 2 saptamani prin Romania..Am parcurs 1807 km,majoritatea prin Ardeal si in mod special prin Muntii Apuseni,dupa care ne-am retras incet,incet spre sud,la Padina,Muntii Bucegi pentru a ne racori,intrucat la noi se anuntau multe grade celsius in termometre.
Am fost insotiti de inca 2 echipaje,ca vacanta sa fie mai placuta.Am campat in localitatea Garda de Sus,judetul Alba,iar de aici,fara rulote,in fiecare zi, am vizitat aproape majoritatea obiectivelor turistice din zona Muntilor Apuseni,intorcandu-ne la lasatul serii in camping.
O concluzie generala ar fi ca aceasta zona minunata din care fac parte si Muntii Apuseni,este o zona care merita vizitata cu toate ca soselele cam lasa de dorit,o zona cu oameni minunati,buni la suflet si muncitori.Locurile sunt deosebite,incantand in acelasi timp si sufletul dar si ochii,cu mirosuri de flori si fan proaspat cosit.

Etapa I
Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Sibiu-Sebes-Deva-Brad-Tebea-Brad-Abrud-Campeni-Burzonesti-Nemesi-Incesti-Albac-Garda de Sus.  Distanta-550 km




Aproape toti participantii


Un popas pe Valea Oltului




Pe Autostrada Sibiu-Deva


Am vizitat localitatea Tebea:
                     -Gorunul lui Horea si Mormantul lui Avram Iancu
 In localitatea Nemesi:
                     -Cascada Pisoaia si Dealul cu melci
In localitatea Incesti:
                     -Casa Memoriala Avram Iancu


Mormantul lui Avram Iancu de la Tebea


Gorunul lui Horea de la Tebea


Dealul cu Melci din localitatea Nemesi


Cascada Pisoaia din Nemesi

Pe inserat am ajuns la punctul terminus al acelei zile in localitatea Garda de Sus,jud.Alba.Ne-am campat pe terenul unei femei in varsta,langa raul Aries si flancat de cativa brazi inalti care ne-au tinut umbra in cele 7 zile in care am stat.Acest loc se afla la iesirea din localitatea Garda ,pe partea stanga spre Arieseni,si am platit pe zi 15 lei de echipaj.
Cateva cuvinte si despre starea carosabilului pe care l-am parcurs in aceasta zi:
-Bucuresti-Deva,stare foarte buna.
-Deva-Brad-Tebea,stare acceptabila,drum peticit cu denivelari
-Brad-Abrud-Campeni-Incesti-Albac-Garda de Sus,stare acceptabila,drum peticit si cu multe denivelari
A doua zi,19.iulie,am plecat fara rulote sa vizitam Cascada Patrahaitesti sau Bucinis si Pestera Scarisoara.


Cascada Patrahaitesti(Bucinis)


Prestera Ghetarul de la Scarisoara
Dupa un asemenea efort,seara ne-am retras in camping unde am "degustat" un gratar si cateva beri pentru hidratare.

In data de 20 iulie,am pornit spre Pestera Ursilor.Am parcurs traseul: Garda de Sus-Arieseni-Vartop-Nucet-Stei-Sudrigiu-Stancesti-Chiscau.Zona superba cu privelisti parca scoase dintr-o carte de povesti.
Starea drumului efectuat-acceptabila,peticit si denivelat cu multe plombe asfaltice care nu erau la nivelul soselei






Dupa minunatiile vazute in cursul zilei,seara in camping,sotiile noastre ne-au pregatit niste gogosi foarte bune si aromate pe care le-am consumat la flacara calda a focului aprins,unde deja racoarea isi intra in drepturi.





Iar noi,ca baietii la un ...suc.

Ziua de 21 a fost una eminamente de repaos total. S-a facut plaja pe malul Ariesului,s-a facut baie,s-a dormit,s-a stat langa si in rulote.





In data de 22 iulie,am pornit sa vizitam cascada Valul Miresei din Rachitele,jud.Cluj.
Traseu urmat: Garda de Sus-stanga spre Pestera Poarta lui Ionele,de unde am tinut-o tot inainte pana am ajuns in localitatea Ic Ponor-Doda Pilii-Rachitele.Am iesit stanga din DN 75,mergand prin Cheile Ordancusii,pe un drum betonat,accesibil,dupa care s-a prelungit cu o bucata de 4-5 km de drum proaspat asfaltat,(o frumusete de drum),iar cand am inceput sa ne obisnuim cu binele,surpriza:soseaua superasfaltata a luat locul unui drum forestier,care pe alocuri era ba cu piatra mare,ba cu nisip,ba cu gropi.Am ajuns la un moment dat la o intersectie de drumuri,unde stanga ducea spre Padis,iar spre dreapta spre Doda Pili-Rachitele.Pana la Rachitele am circulat incet si cu grija,pe un drum prost,iar dupa ce am intrat in comuna fostului premier Boc,a aparut un indicator cu Valul Miresei.
Starea drumului parcurs-rau circulabil,forestier cu gropi pietre si muuuult praf.









Dupa vizitarea Cascadei Valul Miresei,am hotarat sa evitam drumul pe care am venit,urmand sa mergem pe:Rachitele-stanga pe Dc 121-Dealu Botii-Balcesti-Belis-dreapta pe DN 1R-Poiana Horea-Matisesti-Albac-dreapta DN 75-Garda de Sus.Surprizele s-au tinut lant si va exemplific si de ce:Stare drum iesire comuna Rachitele-Belis,foarte buna,asfalt "ca-n palma",dar latimea drumului este cam de o banda jumatate..
Dn 1R pana la coada Lacului Belis-Fantanele,starea drumului buna,asfalt in conditii bune de circulat.Din coada lacului,brusc drumul national devine drum forestier,macadam,pana la intrarea in judetul Alba.De aici -Horea-Albac-Garda de Sus,drum acceptabil cu plombe si valurit.

Etapa II
Garda de Sus-Albac-Campeni-Abrud-Alba Iulia
114 km
starea drumului-acceptabila,asfalt peticit si valurit.Am innoptat in orasul Alba Iulia,nu inainte de a vizita Cetatea Alba Carolina.


Catedrala Reintregirii-Alba Iulia


Catedrala Romano-Catolica Alba Iulia


Poarta a IV-a a Cetatii Alba Iulia


Etapa III-a
Alba Iulia-Sebes-Sibiu-Fagaras-Ghimbav-Rasnov-Zarnesti-Plaiu Foii
246 km
starea drumului- Alba Iulia-Zarnesti,foarte buna,covor asfaltic foarte bun.
Zarnesti-Cabana Plaiu Foii,stare acceptabila,drum forestier,macadam.Se observa ca aceasta cale de acces spre Masivul Piatra Craiului,a fost indreptata.Nu mai sunt atat de multe denivelari,dar este loc si de mai bine.Aici ne-am intalnit cu inca 2 rulote,in total fiind 5 echipaje.Ne-am campat in conditii off camping,mai sus de Cabana Plaiu Foii,la aproximativ,4-5 km pe malul raului Barsa


Creasta Pietrii Craiului




Ne-am pregatit si pentru un mic foc de tabara



Am avut si clipocit de parau,am avut si racoare,s-a facut si plaja,am avut si oite,dar am avut si foc de tabara.






Etapa IV a
Plaiu Foii- Zarnesti-Rasnov-Predeal-Busteni-Sinaia-Platoul Padina
98 km
starea drumului,pana in Sinaia-foarte buna.Din Sinaia spre Targoviste,drum cu asfalt peticit,acceptabil.De la Cabana Cota 1000 spre dreapta pana pe Platoul Bucegi,asfalt bun,dar cu latime de maxim o banda jumatate..De pe Platoul Bucegi pana aproape de Lacul de acumulare Bolboci,drum asfaltat bun,cu unele portiuni la podete unde este macadam.De la Lacul Bolboci pana aproape de Padina,drum cu asfalt bun,cu o banda jumatate si cu 6 curbe ac de par .Ajunsi la Padina am gasit inca 6 rulote,deja anuntate.Ne-am campat pe malul raului Ialomita





Etapa V a
Platoul Padina-Sinaia-Ploiesti-Bucuresti.
200 km
Concluzie: A fost o vacanta reusita cu multe obiective vizitate, panorame superbe,cu 2 explozii la rulota pe aceiasi roata,una pe A1 ,iar cealalta aproape de Alba Iulia la intoarcere























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu