miercuri, 24 iunie 2015

Platoul Padina-Muntii Bucegi

Ce este mai frumos si mai recomandat, in luna lui cuptor,cand temperaturile o cam "iau razna",decat o evadare din Bucurestiul plin de praf si betoane, in aerul tare si racoros al muntilor.Mai exact in Muntii Bucegi pe largul platou unde sunt amplasate cabanele, Padina si Diana.
Am legat rulota de autoturism si directia Sinaia,dar nu prin aglomeratul DN1 ci prin "varianta"Gaesti-Targoviste-Pucioasa-Fieni-Pietrosita-Moroieni.
Din Targoviste am intrat pe DN.71(Targoviste-Sinaia)pana la Cabana Cota 1000,unde am virat stanga pe deja celebrul DJ.713-TransBucegi,spre Platoul Bucegilor.Dupa aproximativ 10 km de serpentine mai inchise sau mai deschise,pe un drum asfaltat pe alocuri putin"fugit" din cauza alunecarilor de teren, cu o singura banda de circulatie,dar cu multe "locuri de repaos"pentru fluidizarea traficului rutier.am ajuns pe platoul Bucegi,langa cabana Dichiu situata la 1700 m altitudine.
 TransBucegiulAproape de platou.In fundal Cabana Dichiu

Am iesit la un punct panoramic superb unde se vede toata partea sudica a Masivului Bucegi,la granita judetelor Dambovita cu Prahova.

De aici DJ 713 merge inainte spre cabana Piatra Arsa,iar noi facem stanga pe DJ 713A spre cabana Zanoaga.Dupa aproximativ 4-5 km ajungem la alta intersectie cu DJ 714.Aici facem dreapta ,pe langa Barajul Bolboci si tinem indicatorul Hotel PesteraCamping Zanoaga

Daca acesti 4-5 km au fost strabatuti in regim de drum forestier,de la camping Zanoaga incepe din nou asfaltul,dar tot pe o singura banda,pentru ambele sensuri.Se merge pe dreapta barajului de acumulare aproximativ 7-8 km,iar in coada lacului se face dreapta pe indicatorul Hotel Pestera.Dupa circa 2 km,in sfarsit ajungem in poiana Padina,pentru campare.De acum "vecin" cu noi va fi raul Ialomita.

Aici am intalnit mai multi prieteni rulotisti,campand exact pe malul Ialomitei,iar revederea cum era de asteptat am "stropit-o" cu o bere racita chiar in rau.
Cateva cuvinte si despre starea drumurilor parcurse pana aici:
A1 pana la km 70 stare foarte buna.
Iesire A1-Gaesti-Targoviste-Pucioasa-Fieni-Moroieni-Pietrosita,asfalt,dale betonate,stare in general buna.
Cabana Cota 1000-Cabana Dichiu(DJ 713 asfalt,o singura banda pentru ambele sensuri cu locuri de repaos.stare buna
Cabana Dichiu-Intersectie DJ 714 drum forestier,stare acceptabila( cu grija si rabdare se circula )
Intersectie DJ 714-Coada lacului Bolboci,asfalt o singura banda,stare foarte buna
Coada lacului Bolboci-Poiana Padina-drum forestier,stare buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu